De Ploeg

Onze ploeg komt u graag versterken met onze scherpe geesten met gevoel voor business, aandacht voor het verhaal van de onderneming en de drive om het verschil te maken. Ons raakvlak is het versterken van ondernemerschap dat is gericht op economisch én maatschappelijk rendement.

René Meertens

René is onze ‘chefkok’. Hij is sinds 2005 actief in aanbestedingenland en heeft honderden aanbestedingen succesvol begeleid. Hij ziet ook de trends in aanbestedingen als geen ander. Als hij bij een bedrijf binnenkomt, ruikt en voelt hij welke ingrediënten nodig zijn om van uw inschrijving een succes te maken.

René is verder muzikant, gek op wielrennen en ongebruikelijke reizen. Zo is hij ooit in een oude Russische zijspan vanuit Georgië naar Nederland gereden.

Jolien Langejan

Winstrateeg in hart & nieren

Jolien Langejan

Jolien is onze schrijver van het eerste uur. Zij weet exact wat ze bij aanbestedingen op moet schrijven om die 10 te krijgen. Haar kennis brengt ze met verve over op ons groeiende team van schrijvers.

In haar vrije tijd doet Jolien aan yoga en mag ze graag wandelen, kamperen en fietsen. Bij klanten komt ze dan ook vaak aanrijden op een OV-fiets. Sinds kort woont ze in Rotterdam, waar ze haar zelfbouwwoning aan het zicht probeert te onttrekken met een heus voedselbos.

Jan Willem Wennekes

Jan Willem is onze scherpe geest en organisatiefilosoof bij Corus. Hij denkt razendsnel, stelt doortastende vragen en laat u anders kijken naar de mogelijkheden van uw bedrijf of diensten. Zijn kennis op het gebied van maatschappelijke en technische trends zet hij graag in bij aanbestedingen. Hij laat zich niet leiden door wat ‘moet’ en denkt minstens twee stappen verder:
waarom doen we dit en hoe kan het ook anders?

Jan Willem is sinds 2006 ondernemer, adviseur en ontwerper. Hij is ons multitalent en heeft een achtergrond in filosofie, kunstmatige intelligentie én vormgeving. In zijn vrije tijd leest hij graag sciencefiction en ontwerpt hij lettertypes.

Alexandra Sfintesco

Ziet de mens achter het verhaal

Alexandra Sfintesco

Alexandra is een snelle denker met passie voor (persoonlijke) ontwikkeling. Ze is een kei in luisteren en begrijpen, en kan op een ontspannen, hartelijke en vrolijke manier mensen en bedrijven verder helpen. Ze laat organisaties bij aanbestedingen inzien waar ze vandaan komen, waar ze naartoe willen en waar ze uniek in zijn. Ze weet wat mensen drijft en hoe mensen, en daarmee organisaties, in beweging komen.

Alexandra is sinds 2005 actief als organisatiepsycholoog. Ze is van oorsprong Zwitsers-Roemeens en spreekt zowel letterlijk als figuurlijk veel talen. Ze rent regelmatig hard, kan helemaal opgaan in films en is dol op overlandreizen.

Rik Sijm

Rik is het zakelijke brein achter Corus. Hij is ondernemer sinds 2007 en weet als geen ander hoe ondernemers tikken. Rik heeft een talent voor het bedenken van een verrassende strategie. In combinatie met zijn nuchtere Noord-Hollandse instelling zorgt dat altijd voor een prettige balans.

Rik is op alle fronten gek op wielrennen: hij koerst al zijn hele leven, kent zo’n beetje elk wielrenfeit en is medeoprichter van hét wielercafé in Groningen: Spaak.

Eva Hamming

Stille kracht

Eva Hamming

Eva is de stille kracht van Corus. U merkt – ondanks haar bescheidenheid – aan alles dat ze er is. Projecten komen tot leven, door haar gave om structuur, heldere processen en overzicht aan te brengen. Eva is niet alleen enthousiast aanhanger van de Betekeniseconomie; ze is ook voorzitter van de gelijknamige stichting in Drenthe.

Haar primaire levensbehoefte is lezen. Zo veel en zo divers mogelijk. Zelf schrijft ze ook: in haar vrije tijd wijdt ze persoonlijke blogs aan ontwikkeling, ervaringen en zelfontplooiing. Verder wandelt ze graag in (haar) Drenthe, is ze al dik twintig jaar gelukkig met haar man Erik en leeft ze zich regelmatig uit op een bokszak.

Chantal Poog

Huh? Een vormgever bij een tenderbureau? Jazeker. Wij geloven namelijk dat professionele vormgeving de lezer nog sneller overtuigt. Of het nu een verhaal, inschrijving of offerte is. Chantal haar passie is grafisch ontwerp. Ze brengt visuele focus aan en tilt zo elke aanbesteding naar het hoogste niveau.

Chantal rondde Kunstacademie Minerva af in de richting Grafisch Ontwerp.
In haar vrije tijd draait ze regelmatig plaatjes en houdt ze ervan af en toe impressionistisch te improviseren op het doek.

Johan Stolk

Aan een half woord genoeg

Johan Stolk

Johan is een geboren Belg met een achtergrond in de filosofie en communicatiewetenschappen, waardoor hij makkelijk door de onzin heen prikt. Deze analytische tekstschrijver legt de focus op de hoofdzaken en bijt zich vast in de materie van elke aanbesteding die hij op zijn bordje krijgt. 

Zijn creativiteit kan hij kwijt in genoeg andere dingen: hij speelt gitaar bij Billy & The Bobcats (een 50’s & 60’s Rock ‘n’ Roll-bandje) en houdt van tekenen en vormgeving. En tja, geboren Belg is geboren Belg: een speciaalbiertje op z’n tijd kan Johan wel bekoren.

Jephta de Visser

Jephta is een creatieve schrijver met passie voor originele metaforen en Nederlandse woorden. Ze is nieuwsgierig en enthousiast, denkt associatief en schrijft verrassende teksten. Door haar achtergrond in kunstgeschiedenis is Jephta gewend uit complexe informatie de kern te filteren. Haar ervaring als recensent, dichter en docent zet ze in om haar woorden overtuigend over te brengen.

Jephta woonde in drie landen en spreekt vier talen vloeiend. Ze is gek op toneel, rolschaatsen, lezen, films en muziek en luistert het liefst dagelijks naar podcasts.

Romy Akkerman

Creatieve subsidieadviseur

Romy Akkerman

Romy is onze subsidieadviseur, de nieuwe tak van sport binnen Corus. Romy is creatief én analytisch. Met een achtergrond in kunstbeleid en -management is ze gewend beleid en creativiteit samen te brengen. Ze is geïnteresseerd in de visie en missie van mensen en organisaties en helpt hen graag bij het vertellen van hun verhaal. Door haar ervaring in conceptontwikkeling heeft ze een onderzoekende houding en originele ideeën. Ze is een leergierige en enthousiaste aanpakker. Zo maakt ze elk plan tot een succes.

In haar vrije tijd kijkt Romy graag documentaires en speelt ze bordspellen. Ook is ze regelmatig in een museum te vinden.

Maak contact

Wilt u een van onze adviseurs spreken? Laat het ons weten. Wij staan altijd open voor een goed verhaal en mooie plannen.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Benieuwd naar wat wij vinden, organiseren en meemaken? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Aanmelden