Actueel

Hier schrijven we over wat we meemaken en interessant vinden. Verhalen uit de praktijk of juist theorie die aanhaakt op wat we denken en doen.

Impact maken? 5 tips om de financiering rond te krijgen

Jephta de Visser, 30 april 2019

Bent u van plan een (sociale) onderneming te starten, maar nog op zoek naar groeigeld? Een lening bij de bank of andere investeerders krijgt u niet zomaar. In samenwerking met Impact Noord zetten wij de vijf belangrijkste tips voor u op een rij.

8 open deuren om de volgende aanbesteding wél te winnen

Johan Stolk, 21 maart 2019

Een gewonnen aanbesteding kan u een grote nieuwe opdracht opleveren. Maar inschrijven is een hoop gedoe en de kans op winst is onzeker. Wij presenteren daarom 8 open deuren die zó vanzelfsprekend zijn dat veel inschrijvers ze vergeten in te trappen.

Subsidie aanvragen? De wind in de rug met Corus Subsidieadvies

Romy Akkerman, 14 maart 2019

Er waait een nieuwe wind binnen Corus: sinds kort vergroot u met ons namelijk ook uw kansen om subsidies binnen te halen! Corus Subsidieadvies helpt organisaties met een kickstart, innovatie of het (door)ontwikkelen van hun activiteiten.

Maatschappelijk aanbesteden: inwoners aan het roer

Johan Stolk, 26 november 2018

Het begon met kleinschalige burgerinitiatieven zoals buurtbarbecues en groenonderhoud in de straat. Burgers mochten participeren, zolang het de gemeente maar geen geld kostte. Tegenwoordig nemen gemeenten de inwoners serieuzer. Maar hoe pakt dit uit in de praktijk?

Zo kom je tot een overtuigende visie op SROI

Eva Hamming, Rik Sijm & Johan Stolk, 08 november 2018

Social Return On Investment… Hoe sociaal je onderneming en hoe goed je bedoelingen ook zijn, het blijkt altijd weer een uitdaging om aan de harde SROI-eisen te voldoen. Hoe zet je een overtuigend verhaal neer?

Maak contact

Wilt u een van onze adviseurs spreken? Laat het ons weten. Wij staan altijd open voor een goed verhaal en mooie plannen.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Benieuwd naar wat wij vinden, organiseren en meemaken? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Aanmelden